آموزش شنا

آموزش شنا کودکان

ورزش شنا همانقدر که برای بزرگسالان مفید است برای کودکان نیز پرفایده می باشد با این تفاوت که شنای کودکان اصول خاصی دارد که در این مقاله ما شما را با سن آغاز شنای کودکان، نکات ایمنی و غیره آشنا خواهیم کرد.

*توجه : خدمت رسانی در این بخش در حال حاضر امکان پذیر نمی باشد .

فواید آموزش شنا برای کودکان

 

آموزش شنا برای همه افراد ضروری و تضمین کننده ایمنی افراد در مقابل خطرات غرق شدگی است و این ورزش فواید فراوانی برای کودکان دارد . تمرینات مستمر شنا باعث تقویت متوازن قدرت عضلانی و انعطاف پذیری می شود و حس تعادل را بهبود می بخشد و وضعیت بدن را تصحیح می کند.

 

شنا کردن باعث ارتقا سلامت روانی و کاهش استرس می شود و با توجه به اینکه شنا یک رشته ورزشی با تاثیر پایین است، آسیب های ورزشی به خصوص آسیب های حاد ناشی از آن نسبت به سایر ورزش ها کمتر است. انواع اصلی حرکات شنا شامل شنای آزاد، کرال سینه، پروانه و کرال پشت می باشد که شنای پروانه دشوارترین این حرکات به شمار می آید.
همچنین بهتر است قبل از انجام این حرکات برای یک دور کامل، خوب به آن حرکت مسلط شوید. اگر این حرکات را درست انجام ندهید، خیلی زود خسته خواهید شد. اگر حرکات بدنتان با یک نظم هماهنگ انجام شوند، شما قادر خواهید بود که خود را روی ضربان قلبتان متمرکز کرده و بنابراین شدت ورزش را بالاتر ببرید

 

ورزش شنا ارتباط مستقیمی با جان انسان‌ها دارد و این در حالی است که شنا سالم‌ترین ورزش در بین رشته‌های ورزشی است زیرا تمام اندام بدن انسان در آن تقویت می‌شود. فراگرفتن شنا حقی است که فرزند بر والدین خود دارد و نباید فرزندان مان را از این حق محروم کنیم و می‌توان با ۱۲ جلسه آموزش شنا فرزندمان را برای همیشه بیمه کنیم. بالطبع یاد گرفتن شنا تاثیر مستقیمی بر کاهش حوادث غرق شدن در سواحل دارد و اگر در هر خانواده ای یک یا چند نفر شنا بلد باشند دیگر شاهد اینگونه حوادث نخواهیم بود

 

این که این استعدادها در کجا شناسایی و شکوفا می‌شوند سوالی است که مدیران موفق همیشه در پی یافتن بهترین پاسخ برای آن هستند. اهمیت دادن به ورزش مدارس و نگاه تخصصی به برخی رشته‌های ورزشی در مدارس یکی از بهترین شیوه‌هایی است که می‌توان استعدادها را از همان سنین کودکی شناسایی و به درستی آن‌ها را تا رسیدن به قهرمانی در مقطع بزرگسالان هدایت کرد.

۱۵ فایده ورزش شنا

 

 

    1. به کارگیری تمام بدن

 

    1. افزایش قدرت قلبی – عروقی

 

    1. مناسب برای همه سنین و همه بدن‌ها

 

    1. شنا یک مهارت است

 

    1. شنا برای افراد آسیب دیده مناسب است

 

    1. شنا برای معلولان مناسب است

 

    1. شنا به افرادی که آسم دارند، کمک می‌کند

 

    1. بهتر شدن شرایط بیماران MS با شنا

 

    1. شنا برای زنان خطر ندارد

 

    1. کالری سوزی بالای شنا

 

    1. نشاط بخش بودن شنا

 

    1. افزایش کیفیت خواب

 

    1. بهبود بخشیدن به روحیه

 

    1. کنترل استرس با شنا

 

    1. کم هزینه و قابل دسترس

 


۶ماهگی تا یک سالگی زمان آشنا کردن کودک با آب

همانطور که می دانید، جنین ۹ ماه در محیط مایع رشد می کند، بنابراین اگر نوزاد تازه متولد شده ای را در آب قرار بدهند، قادر است دست و پا بزند و خودش را شناور نگه دارد، اما این توانایی فقط مربوط به چند ساعت اول تولد است و به تدریج با افزایش سن از بین می رود. از ۶ ماهگی یا یک سالگی به بعد هم می توان کودک را با آب آشنا کرد. به این ترتیب که کودک در آغوش پدر یا مادرش وارد آب شود و از آن لذت ببرد.

توجه داشته باشید که والدین نباید به هیچ وجه کودک را از خود جداکنند بلکه کودک باید در آغوش پدر یا مادرش با آب تماس داشته باشد زیرا کودک در این سن هنوز کنترل زیادی روی حرکاتش ندارد تا بتواند بازی خاصی انجام بدهد. بهترین سن برای آموزش شنا در کودکان ۴ سالگی است، بنابراین نمی توان مهارت های شنا را به کودکان کمتر از ۴ سال آموخت. برای یادگیری شنا، کودک باید بتواند خودش را روی آب نگه دارد تا تکنیک ها و روش های خاص شنا کردن را یاد بگیرد.

آموزش شنا به کودکان بعد از ۴ سالگی

وقتی کودک قادر به راه رفتن باشد می تواند در آب کم عمق راه برود و بازی کند ولی باز هم نمی توان کودک را تنها گذاشت و حضور والدین یا سایر بزرگ ترها در تمام مدتی که کودک درون آب است، الزامی است.

در این سن می توان توپ بازی در آب را شروع کرد. به این ترتیب که توپ را در آب بیندازید تا کودک برود آن را بگیرد. همچنین می توان اجازه داد کودک انواع اسباب بازی های پلاستیکی خود را داخل آب ببرد و با آنها بازی کند. اما نباید در سنین زیر ۴ سال به فرزندتان شنا یاد بدهید.

زیرا احتمال بلع آب و وارد شدن آن به ریه و دستگاه گوارش او وجود دارد. ضمن اینکه در این سن هنوز هماهنگی عضلات و سیستم عصبی برقرار نشده و کودک نمی تواند تکنیک های شنا را یاد بگیرد. در نتیجه فشار زیادی به عضلات کودک وارد می شود.

نه تنها شنا بلکه هیچ یک از ورزش های دوران کودکی نباید به کودک فشار وارد کنند و باعث ایجاد استرس در او شوند. اصرار والدین برای یادگیری چنین ورزش هایی در سنین کم، کودک را از ورزش زده می کند و در سنین بزرگسالی هم دنبال آن نمی رود. شنای کودکان باید برای آن ها جذاب و لذت بخش باشد نه خسته کننده یا رعب آور!

استخرهای خیلی کوچک مخصوص کودکان یا استخرهای مادر و کودک بهترین محل برای شنای کودکان بهترین آب، آب های آرام است که موج و تلاطم نداشته باشند. می توان از استخرهای خیلی کوچک مخصوص کودک یا استخرهایی که برای شنای مادر و کودک طراحی شده، استفاده کرد. البته به شرط اینکه تمام موارد و نکته های بهداشتی مربوط به استخر رعایت شده باشد و کلر آن از حد استاندارد بیشتر نباشد.

لوازم شنا

 

 

    1. مایو برای شنا

 

    1. کلاه برای شنا

 

    1. عینک برای شنا

 

    1. حوله برای شنا

 

    1. ساک ورزشی برای شنا

 

    1. لوازم تمرینی شنا

 

    1. لوازم بهداشتی برای شنا

 

 

بازی های مناسب کودکان ۲ ساله در آب

پس از دو سالگی و بعد از اینکه کودک توانایی راه رفتن را بیاموزد ، می توان او را در آب کم عمق قرار داد تا بازی کند و راه برود اما هیچگاه از کنار فرزندتان دور نشوید و او را تنها نگذارید.

در سن دو سالگی می توان به کودک توپ بازی در آب را آموخت اینگونه که شما باید توپ را در آب بیندازید تا او توپ را بگیرد. همچنین کودک شما می تواند انواع اسباب بازی های پلاستیکی خود را برای بازی کردن درون آب ببرد.

آب مناسب برای بازی کودکان

آب های آرام که موج و تلاطم ندارند بهترین آب برای شنای کودک هستند . بنابراین کودکان بهتر است از استخرهای خیلی کوچک مخصوص کودک یا استخرهایی که برای شنای مادر و کودک طراحی شده، به این شرط که نکات بهداشتی استخرها رعایت شده باشد و کلر آن ها استاندارد باشند ، استفاده نمایند.

فواید آب بازی در روند کشف استعدادها و خلاقیت های کودکان

۱- آب بازی، آرامش بخش کودکان

۲- آب بازی، تقویت کننده خلاقیت و ابتکار کودک

۳- آب بازی عامل رشد عاطفی و هیجانی کودک

۴- آب بازی، عامل رشدگویایی و افزایش دایره لغات

۵- آب بازی، موجب رشد اجتماعی کودک